"УЧИЛИЩЕТО - ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ"

 
"УЧИЛИЩЕТО - ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ"

 
Рейтинг: 3.00
(167)
На вашето внимание
Колетка Павлова - коя съм?...
презентации 1 и 2 клас
тестове онлайн
презентации онлайн
4 КЛАС - МАТЕРИАЛИ
Публикации
Лични файлове, ТЕСТОВЕ-мястото за сваляне
Страници за изкуство
ГОЛЯМОТО ПИСАНЕ-детско творчество
Литература за лятото
Тестове за 2 и 3 клас
Интересни страници
Възпитание без бой
Закони
Българин да се наричам
Безопасно движение
ваканции и неучебни дни
Форум
ДА СЕ РОВИМ БЕЗОПАСНО
Аудио книги
Хороскоп за деня
анимирани мацки и още...
Анимирани картинки
Още анимирани картинки
клипове
Картички
За контакти
Календар
Полезни връзки


Анкети Билките Празници Дядо Коледа Домашни любимци Цветя

Възпитание без бой
  Колкото повече – толкова повече
10.08.09 13:01
Предупреждавам – аз съм от тези, които бавно схващат, трудно обобщават и се учат от собствените си грешки. При това, опитът ми на майка започва преди 20 години – при съвсем различни от сегашните условия. Та, който очаква да прочете рецепта за правилно и успешно отглеждане на деца, може да пропусне следващите редове.

  Стига клишета. Родителството е пълно с митове, от които е хубаво да се отървем час по-скоро
10.08.09 12:53
Докато си бременна чуваш навсякъде разни махленски предупреждения и бабешки акъли, но ги приемаш като нещо любопитно, принадлежащо на отминали епохи – когато бебето се появи, все ще се намери някой, който е в час с актуалните неща, да ти каже какво да правиш. А ти инстинктивно ще разпознаеш правилното напътствие.

  Семейството има своя идентичност и не трябва да бъде смесвано с други форми на съжителство
10.08.09 12:45
„Семейството има правото да бъде признато с неговата идентичност” и „да разчита на дължимата защита”, тъй като има „съществена социална функция”: Това са думи на Бенедикт ХVІ от видео посланието излъчено вчера следобед (тази нощ в 01.00ч. средноевропейско време) по време на молитвеното бдение пред базиликата Дева Мария от Гваделупа. Многобройни семейства от петте континента участваха в молитвеното бдение.

  ПАТРИОТИЧНОТО ВЪЗПИТАНИЕ НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ
10.08.09 12:39
Патриотичното възпитание е част от възпитателния процес, който има за цел формирането на личността. Ценностната система на човека се изгражда чрез възпитание в семейството, в училището, чрез приемане и спазване на обществените норми на поведение. Днес, поради разместване на пластовете в ценностната система, липсата на точни ориентири, на национална доктрина, патриотичното възпитание се осъществява много по-трудно.

  Поредността в семейството
27.07.09 14:59
Семейството е първата и най-малка общност, в която те се преборват за чувство за принадлежност

  Какво е насилие и как се стига до него
27.07.09 14:55
От конфликта до насилието Конфликтите са напълно нормално явление, което в определена степен е много важно за личното развитие. Конфликтите стават проблем тогава, когато за тяхното решаване се използват неподходящи средства. В тази връзка насилието е най-лошият вариант. Никой не е в състояние да даде рецепти срещу насилието, но всеки от нас има шанса да разпознае опасностите своевременно и да окаже позитивно влияние на младите хора в тяхното поведение. За насилието има различни определения и богата гама от мнения. За някои насилие са обидите и подигравките, за други - склонността към сбивания, към физическа разправа.

 начало 1 . 2 . 3 край 

0.0933