"УЧИЛИЩЕТО - ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ"

 
"УЧИЛИЩЕТО - ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ"

 
Рейтинг: 3.00
(167)
На вашето внимание
Колетка Павлова - коя съм?...
презентации 1 и 2 клас
тестове онлайн
презентации онлайн
4 КЛАС - МАТЕРИАЛИ
Публикации
Лични файлове, ТЕСТОВЕ-мястото за сваляне
Страници за изкуство
ГОЛЯМОТО ПИСАНЕ-детско творчество
Литература за лятото
Тестове за 2 и 3 клас
Интересни страници
Възпитание без бой
Закони
Българин да се наричам
Безопасно движение
ваканции и неучебни дни
Форум
ДА СЕ РОВИМ БЕЗОПАСНО
Аудио книги
Хороскоп за деня
анимирани мацки и още...
Анимирани картинки
Още анимирани картинки
клипове
Картички
За контакти
Календар
Полезни връзки


Анкети Билките Празници Дядо Коледа Домашни любимци Цветя

Страници за изкуство
  Илана Yahav - SandFantasy
28.06.12 14:02
Пясък изкуство от Илана Yahav - SandFantasy - "емоции" - музика, известният музикант Шломо Gronich,

  Пясъчните рисунки на Джим Деневан
28.06.12 15:56
Джим Деневан е самоук художник, сърфист и любител готвач. Роден е в Калифорния през 1961 г. Хобито му е да рисува фигури по плажовете и така за 20 години е сътворил около 600 пясъчни картини, заради които е извървял близо 3000 км. Но за съжаление, когато дойде приливът тези произведения на изкуството се изтриват много бързо и остават само снимките, направени от многобройните му почитатели.

  КАРТИНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ХУДОЖНИК ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ МАЙСТОРА 2
28.06.12 15:46
Владимир Димитров – Майстора е изтъкнат български художник. Едно от големите имена в българската живопис. Твори през първата половина на ХХ век. Изявява се в портретния и пейзажния жанр и в битовата композиция. Неговите портрети и композиции притежават изразителни цветове, идеалистичен рисунък и силно символно излъчване.

  Пино DAENI В Страници
28.06.12 15:41
В много сбито обяснение тя може да се каже, че импресионизъм, живопис техника, която характеризира екрани на Pino Daeni ", е използването на ярки мазки на чист цвят, директно върху екрана, за да се получи на синтез на тоновете в очите на зрителя, вместо смесване на екрана. Тази техника служи по-малко да се формира, ако отрича вещественост на обекти в полза на осветление и различни квартали в осветителни тела, която искате да заснемете. Освобождава, така че старото схващане на светлината / тъмно, която се основава на класически картини. Терминът импресионизма се дължи на подигравка с журналист на предмет на работата на Моне, която е част от групова изложба, проведена в Париж през 1874 г. работа, която авторът е определен като "Print - изгряващото слънце". Назначението е приета от изложителите, и в крайна сметка се разпространява чрез присъединяването на Мане, Дега и Cézane Изкуството на Pino предизвиква чувство на топлина, носталгия, любов и семейство . Картините му често имат тематични живи плажове и слънчево, типични за Средиземно море, където е роден художник - в Италия Пино започна тази дейност в Института по изкуство в Бари, Италия, по-късно продължава обучението си в Академията на Милано, Brera. като се утвърди като успешен артист в родната си земя, Pino емигрира в САЩ, търсят повече възможности. Тя е била открита от известния галерия Borgui, което му дава възможност да държите няколко изложби в Ню Йорк и Бостън., Pino илюстрира 3000 книги наоколо, а стила му доминира на пазара.

  Рисуване Върху Вода
28.06.12 15:25
Традиционното турско изкуство ебру представлява рисуване върху кондензирала вода с бои от прах и пръст. Вследствие на което постигнатата картина се "прехвърля" върху хартия. Изкуството ебру се смята за едно от най-важните изкуства за украсяване на хартия. Всъщност ебру е хармонията, създадена от танца на цветовете с водата. Ебру е изкуство, което дава душевно спокойствие и учи на търпение. Философията на ебру В някои дни, ако по време на зазоряване или залез слънце погледнете хоризонта, ще забележите червения, жълтия, тъмносиния, светлосиния цвят в най-възвишените му тонове и как от облаците се оформя едно ебру. И няма как някоя вечер да не сте се натъквали на съда с ебру, широк колкото изпълнения с облаци небосвод, в който Луната с изумителна майсторска четка е пръснала тъмносиньото, светлосиньото, яркобялото във всичките им нюанси. Ето, майсторите на изкуството ебру са успели да уловят и отразят на земята тази мигновена небесна красота и след като са утолили жаждата си за дървеснозелено и охрения цвят, са увековечили тази картина-шедьовър на хартия. В този ред на мисли сърцето на преклонилия се пред Господаря си изкуствовед се освобождава и отдалечава от егоизма си и се получава така, сякаш се е оформило в съда за ебру. И тогава вече съдът за ебру расте и расте, превъща се в океан, а сетне - и във Вселена. В пълна хармония със сърцето на художника на ебру Хазрат Али красноречиво е повелил: "Считаш се за мъничък предмет, а в действителност цялата Вселена е поместена в теб." Според предположенията изкуството ебру датира от 9-10 век в Средна Азия. Със сигурност се знае, че то се развива след появата на хартията на историческата сцена. Стартирайки най-късно в началото на 16-и век от Тюркистан, следва Млечния път и след преминаването си през Иран, ебруто се установява в османската столица Истанбул. Към края на същото столетие европейски пътешественици вземат от Истанбул украсена с ебру хартия и я занасят по родните си места, като най-напред е приета в Германия, а после и във Франция и Италия. Същевременно започва и да се практикува. Наричана е десенирана или турска десенирана хартия, или само турска хартия. По османско време изкуството ебру е независимо и отделен занаят, а в началото на 20-и век е почти "осъдено" на забвение. Възраждането му е благодарение на големия майстор-изкуствовед Неджмеддин Окяай. Най-старото ебру датира от 1519 г. В държавническите и официални документи от османско време е използвано за фон. Ебруто е прилагано в украшението на надписни рамки и като вътрешна страна на кориците на книги. То подготвя почва за появата на калиграфията.

  боядисване със спрей
28.06.12 15:11
Първо боядисване за новата година, благодаря за гледането! Добави ме във Facebook http://www.facebook.com/people/Spraypaint-Artist- Joe-Vinten/100002117104306

 начало 1 . 2 . 3 край 

0.0887