"УЧИЛИЩЕТО - ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ"

 
"УЧИЛИЩЕТО - ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ"

 
Рейтинг: 3.00
(167)
На вашето внимание
Колетка Павлова - коя съм?...
презентации 1 и 2 клас
тестове онлайн
презентации онлайн
4 КЛАС - МАТЕРИАЛИ
Публикации
Лични файлове, ТЕСТОВЕ-мястото за сваляне
Страници за изкуство
ГОЛЯМОТО ПИСАНЕ-детско творчество
Литература за лятото
Тестове за 2 и 3 клас
Интересни страници
Възпитание без бой
Закони
Българин да се наричам
Безопасно движение
ваканции и неучебни дни
Форум
ДА СЕ РОВИМ БЕЗОПАСНО
Аудио книги
Хороскоп за деня
анимирани мацки и още...
Анимирани картинки
Още анимирани картинки
клипове
Картички
За контакти
Календар
Полезни връзки


Анкети Билките Празници Дядо Коледа Домашни любимци Цветя

Възпитание без бой
  10 ПРИЧИНИ ДА НЕ БИЕМ ДЕТЕТО
26.07.09 16:13
Избери техники за възпитание без бой и повишен тон! В началото може да ти се струва, че леките шамари вършат работа, но с течение на времето родителите разбират, че трябва да удрят децата все по-силно, за да постигат същия ефект. Повишеният тон срещу децата или непрекъснатото им критикуване могат да бъдат също неефективно и да предизвикат трайни емоционални смущения у детето. Такива наказания не помагат да детето да развие чувство за самоконтрол и уважение към другите хора.

  Тихо и кротко
15.08.09 15:57
Случва ли ви се да разкрещите на детето си, когато откаже да направи нещо и започне да спори с вас? И вие сами осъзнавате, че това няма да помогне, така че опитайте тези лесни способи за укротяване на опърничавите.

  Меню идеи за детски рожден ден
12.08.09 14:08
Естествено е всеки родител да иска най-доброто за своето дете и да се стреми да му угоди, най-вече на рождения му ден. А детето, ясно е, иска най-хубавото, най-незабравимо детско парти!

  Боят като метод на възпитание
12.08.09 14:02
От векове насам се вярва, че боят “учи”. Много родители в трудни ситуации изгубват контрол и освобождавайки се от гнева напляскват детето си. Други още преди да е направило някоя пакост, предупредително го потупват по дупето. На трети им се е случвало един-два пъти да раздадат шамари в резултат на натрупано раздразнение. Разбира се съществуват и такива, които никога не са посягали на децата си и смятат, че боят не е ефективен.

  Моят път към естествената медицина
10.08.09 14:32
Ще започна с уговорката, че такъв термин няма, „естествена” медицина е мое лично определение за начина, по който аз съм избрала да лекувам децата си на този етап. Не съм лекар, просто съм човек с интереси към алтернативните практики. Споделям личен опит, който няма за цел да замени лекарски съвет и/или намеса.

  Размисли без страсти за родителството, кариерата и действителността
10.08.09 13:14
След като родих дъщеря си, имах удоволствието да изживея наи-интересните две години от живота си. Защото няма по-голямо предизвикателство от това да знаеш, че от теб зависи изграждането на един нов характер. А възможността да откриваш заобикалящия те свят през очите на детето ти е неповторима.

 начало 1 . 2 . 3 край 

0.0795